Fine puter kiflice
Sastojci
- 600 gr brašna
- 1 kvasac
- 250 ml mleka
- 1 kašikica šećera
- 3 jaja
- 2 kašikice soli
- 120 ml ulja
- 200 gr putera
- 100 gr putera ili margarina
Opis
- U mlako mleko izdrobite kvasac i dodajte kašičicu šećera.
- Kada nadođe pomešajte ga sa brašnom, dodajte 2 jaja, ulje i kašičicu soli.
- Umesite testo i ostavite da odstoji 30-40 minuta.
- Premesite ga i podelite na 2 dela pa razvucite dve jufke.
- Prvu premažite sa 100 gr putera i preklopite je sa drugom i ostavite da odstoje 10 minuta.
- Presecite zatim na dva dela i svaki deo ponovo razvucite u jufku. Premažite svaku jufku sa po 50 gr putera i isecite tanke trougliće.
- Od jedne jufke treba da dobijete 16 trouglića.
- Urolajte ih u kiflice i ređajte u pleh. Prekrite krpom i ostavite da odstoje 20 minuta.
- Nakon toga umutite preostalo jaje, umućenim jajetom premažite svaku kiflicu.
- 100 gr putera (margarina) izrendajte na krupno rende pa stavite na svaku kiflicu po malo. Posolite ih, pospite susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
- Kada su gotove, izvadite iz rerne, prekrite vlažnom krpom, ostavite da se ohlade i služite.
Komentari