Rol biftek
Sastojci
- 1 svinjski file(biftek)
- 2 viršle
- 200 g brašna
- 100 ml mlake vode
- četvrtina kocke kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- po ukusu začini
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
Opis
- Uzeti biftek i začiniti ga po ukusu. Utrljati zacine, so, biber i suvi začin.
- Pomocu drške od varjače u sredini napraviti rupu i staviti unutra dve virsle.
- U tiganj sipati ulje pa biftek ispržiti sa svih strana. Samo da dobije boju. A onda ga izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane da se malo ohladi.
- Za to vreme pripremiti testo.Kvasac staviti u mlakoj vodi sa šećerom da uskisne. Zatim ga pomešati sa brašnom, dodati so pa umesiti testo. Testo ostaviti da odmori desetak minuta.
- Onda ga razviti oklagijom pa iseći trake širine deset cm. Uzimati jednu po jednu traku pa urolati biftek u testo. Premazati umućenim jajetom ,ostaviti tako u tepsiju jos desetak minuta, a onda staviti da se pece u zagrejanoj rerni.
Bonus saveti
Po originalnom receptu biftek se napuni smesom od koje se prave mesne kobasice, ali ja posto u tom trenutku to nisam imala stavila sam viršle.
Komentari