Štrudlice sa salamom
Sastojci
- 500 g brašna,
- 1 kašičica šećera,
- 1/2 kocke kvasca,
- 2 jajeta,
- 1 dl ulja,
- 1 kašičica soli,
- 2 dl mleka,
- 1 čaša kisele pavlake,
- 100 g salame,
- 1 jaje,
- po ukusu susama
Opis
- U mlakom mleku staviti kašičicu šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe dodati 2 jajeta, ulje, so, mleko i brašno i sve lepo sjediniti i umesiti meko testo. Ostaviti testo da nadođe, pa ga premesiti i opet ostaviti da odstoji. Nadošlo testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, pa premazati u međuvremenu pripremljenim filom, koji smo pripremili tako što smo narendanu salamu pomešali sa kiselom pavlakom. Zatim urolati i seći štrudlice željene veličine. Štrudlice poslagati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne porumene.
Komentari