Saveti za pripremu sočnog pečenog pileta

Objavljeno 23.01.2018. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Možda deluje lako, ali priprema pečenog pileta koje će svojim ukusom zaseniti sva jela na trpezi ne podrazumeva samo da stavite pile u rernu i čekate da porumeni. Međutim, pomoću ovih trikova možete pripremiti sočno pečeno pile čija je kožica hrskava, a meso božanstveno ukusno.

Izaberite kvalitetno meso

Uložite malo truda i u izbor mesa. Nekada će to značiti i da potrošite više novca, ali ćete dobiti ukusno i zdravo meso.

Dobro začinite pile

Dobro posoljeno pile će imati hrskavu kožicu kad se ispeče. Takođe, i druge začine koje stavljate, dobro utrljajte u kožu, naročito ispod krilaca i bataka. Pre nego što ga začinite, dobro obrišite pile od viška tečnosti.

Neka meso odstoji pre pečenja

Kada ga izvadite iz zfrižidera, ostavite pile na sobnoj temperaturi bar pola sata. Tako će bolje upiti začine i ravnomernije će se ispeći.

Pročitajte i recept Hleb koji se mesi kašikom

Dva načina pripreme piletine

Pile možete peći na dva načina. Jedan je na visokoj temperaturi s kraćim vremenom pečenja. Tako će biti više reš pečeno. Drugi način je na manjoj temperaturi, kada imate više vremena. Sve zavisi od vašeg ukusa, ali i vremena koje vam je na raspolaganju.

Ne secite meso čim ga izvadite iz rerne

Ako meso sečete čim ga izvadite iz rerne, može ispustiti sve sokove i tako će biti suvo. Zato je najbolje da sačekate bar 15 minuta pre sečenja.

Ne bacajte masnoću u kojoj se peklo pile

Od masnoće koja je ostala u plehu možete napraviti razne soseve i prelive za meso, pa nema potrebe da je bacite.

Pogledajte i recept Pogača cvet

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam