После дужег времена, ни сама не знам како, смогла сам снаге да направим погачу. Једноставну брзо се прави, мој син је волео погаче, домаћи хлеб…. Знао је често да каже да кува боље од мене, веујте да је одлично кувао и одлично месио хлеб.Никада ништа није направио а да део није однео пријатељима.Такав је био мој Петар, душа моје душе…..
500г брашна, | |
пола коцкице квасца, | |
1 кашичица соли | |
мало шећера, | |
десетак листова спанаћа и | |
млака вода. | |
1. | Припрема: Квасац размутити са мало млаке воде и шећера, оставити да надође. У ванглу насути, брашно, надошли квасац, сецкан спанаћ и со. Воде додати толико да добијете средње тврдо тесто. Месити док не почне да се одваја и не лепи за прсте. Ако треба додајте још мало брашна, оставити тесто да нарасте. Премесите тесто формирајте погачу, тепсију обложите папиром за печење и ставити погачу. Рерну загрејте и пеците погагачу док не буде печена. Проверите дрвеним штапићем ако нема трагова теста на штапићу печена је. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |