Bundeva hleb

Objavljeno 21.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 800 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • po ukusu so
  • 400 g pirea od bundeve
  • 3 dl vode

Opis

60'
50'
0
0
  • U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte, a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste. Testo uvežite kanapom kao što je prikazano na slici. Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve. Ostavila sam testo 30 minuta da odmara, a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-ak minuta da se peče. Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap. Vredi se potruditi kad vidite krajnji rezultat.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam