Sastojci

500 gr brašna
10 gr kvasca
1 kašičica soli
250 ml jogurta ili kefira. Za posnu varijantu kisele vode.
100 ml ulja
Povrće po želji: paprika, ljubičasti luk, čeri, masline...
Kulen, slaninica, pršut...
1.U prosejano brašno dodati so, ulje i kefir u kome treba izmrviti kvasac, pa zamesiti testo, koje se začas umesi. Ja ga mesim ručnim mikserom. Ne čekati da testo naraste, već ga oblikovati u nekoj posudi, obloženoj po dnu pek-papirom. Pogaču izbockati viljuškom, premazati površinu uljem i pustiti mašti na volju što se tiče dekoracije. Peći je u zagrejanoj rerni na 200 stepeni(ovlaš) prekrivenom folijom oko 30 minuta.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ove pogače volimo da pravimo ćerka Ana i ja. Ja zamesim testo, a njoj ostavim da secka i ređa papriku-pardon cvetove. U četiri ruke sve je lakše, a lepo se i družimo. Naizgled obična pogača uz malo povrća i uloženog vremena postane lepotica. Prigodan poklon. Jedna od ovih pogača je bila naš poklon svekrvi, tj.baki. Jedva je htela da je načne, kaže-žao mi. Obećale smo joj još jednu.