Sastojci

1 dl mleka
 2 kašičice šećera
1 kašičica soli,
1 kvasac
1 dl jogurta
4 kašike pavlake
1 dl ulja
1 žumance
600 g brašna
margarin za premazivanje.
1.Priprema:u mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe, zatim dodati so, jogurt, pavlaku, ulje, žumanca i brašno i sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste.
2.Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opseći krug. Krug iseći po širini i premazati margarinom pa ukoso umotati. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Uzeti veći poklopac od šerpe i ponoviti postupak.
3.Pogaču celu premazati margarinom, posuti lanenim semenom i ostaviti da raste još oko pola sata, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.