Sastojci

700 g brašna,
250 ml mleka,
kockica kvasca,
100ml vode,
100 ml ulja, ili kockicu margarina
1 kašičisa soli,
1 kašičica šećera, 200 g salame,
2 jajeta i
mak za posipanje.
1.U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte , a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti 3tridesetak minuta da odmara. Nadošlo testo podeliti na jedanaest delova i od njih napraviti male loptice. Jednu lopticu ostavite sa strane,a preostalih deset razvucite oklagijom, dužine oko desetak centimetara. Ostaće vam još testa i od njega napravita jedan veliki cvet maltene kao manja pogača. Jedan kolut salame podeliti na pola i staviti na razvučeno testo.Krajeve premazati umućenim jajetom i sastaviti ih u krug. Testo isecite na par mesta makazicama. Pogaču cvet na još više mesta.Testo prebacite na pleh i premažite umućenim jajetom. Od poslednjeg jedanaestog dela testa koje ste ostavili sa strane napravite male loptice. Premažite jajetom i taj premazani deo u sredini pospite semenkama maka. Rernu zagrejte, na 180 stepeni prvo pecite cvetove a zatim pogaču.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Zamislite u jednom trenutku imate sve, posao, karijeru, prijatelje, porodicu, putujete, dišete punim plućima. A onda jedan tren menja sve……. Ovo je dupla mera, pošto sam ja pravila malo veće cvetove i jedan veliki cvet, ako hoćete samo deset cvetova sve smanjite na pola.