Ne znam da li je ukusnija ili lepše izgleda….
600 g brašna, | |
2 dl pavlake za kuvanje, | |
1 kašičica šećera, | |
1dl mlake vode, | |
20 g kvasca, | |
50 ml ulja, | |
so po ukusu, | |
2 kašike čia semenki i | |
200 g pečene bundeve. | |
1. | : Razmutiti kvasac u malo mlake vode, dodati šećer i malo brašna , pa kad kvasac nadođe sipati ga u vanglicu. Dodati pavlaku za kuvanje , ulje, pečeni dulek, brašno i so, pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, oblikujte testo u loptu. Okruglu šerpu obložiti papirom za pečenje, prebacite testo, ostavite ga još oko pola sata da odmara, rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hleb. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |