Hleb sa dulekom, odnosno bundevom

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 600 g brašna,
  • 2 dl pavlake za kuvanje,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1dl mlake vode,
  • 20 g kvasca,
  • 50 ml ulja,
  • so po ukusu,
  • 2 kašike čia semenki i
  • 200 g pečene bundeve.

Opis

50'
60'
0
0
  • : Razmutiti kvasac u malo mlake vode, dodati šećer i malo brašna , pa kad kvasac nadođe sipati ga u vanglicu. Dodati pavlaku za kuvanje , ulje, pečeni dulek, brašno i so, pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, oblikujte testo u loptu. Okruglu šerpu obložiti papirom za pečenje, prebacite testo, ostavite ga još oko pola sata da odmara, rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hleb.

Bonus saveti

Ne znam da li je ukusnija ili lepše izgleda....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam