500g integralnog brašna, | |
450 ml mineralne ili obične vode, | |
3 kašike ulja, | |
1 kesica suvog kvasca, | |
1 kašičica soli i | |
semenke (suncokret , bundeva….) | |
1. | Brašnu dodati kašičicu soli i razne semenke ( suncokret, bundeva) i jednu kesicu suvog kvasca. Sipati tri kašike ulja i sa 4.5 dl mineralne (ili obične) vode i zamesiti testo. Dobro umesiti testo i ostaviti da odstoji oko pola sata. Pleh u kome će se peći hleb podmazati i posuti brašnom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pedeset minuta u zavisnosti od debljine testa, duže ili kraćea i od same rerne. Po potrebi smanjiti temperaturu |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |