Hleb sa šargarepom

Objavljeno 08.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kockica kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera
  • 3 veće šargarepe,
  • 1 kg brašna i
  • mlaka voda.

Opis

50'
60'
0
0
  • Priprema: Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, rendanu šargarepu i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara. Ja sam od gore hleb posula semenkama susama. Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Bonus saveti

Čik i onima što ne vole šargarepu se jako dopada...

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam