Sastojci

1 kockica kvasca,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera
3 veće šargarepe,
1 kg brašna i
mlaka voda.
1.Priprema: Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, rendanu šargarepu i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara. Ja sam od gore hleb posula semenkama susama. Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Čik i onima što ne vole šargarepu se jako dopada…