Sastojci

2 dl mleka,
1 dl vode,
pola kockice svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
pola kašičice soli,
3 kašike ulja i
500 g brašna.
Za premaz
1,5 dl vode,
1 kašičica suvog kvasca,
1/2 kašičice šećera,
1/2 kašičice soli,
1 kašika ulja i
100g pirinčanog brašna.
1.U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova, svaki deo razvući zaseći ga nožem, urolati i uviti. U sredinu možete staviti kolut kobasice. Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Zavrzlame posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom. Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Baš su ukusne i lepe, prolećne, obožavane zavrzlame….