Zavrzlame
Sastojci
- 2 dl mleka,
- 1 dl vode,
- pola kockice svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- pola kašičice soli,
- 3 kašike ulja i
- 500 g brašna.
- Za premaz
- 1,5 dl vode,
- 1 kašičica suvog kvasca,
- 1/2 kašičice šećera,
- 1/2 kašičice soli,
- 1 kašika ulja i
- 100g pirinčanog brašna.
Opis
- U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova, svaki deo razvući zaseći ga nožem, urolati i uviti. U sredinu možete staviti kolut kobasice. Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Zavrzlame posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom. Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.
Bonus saveti
Baš su ukusne i lepe, prolećne, obožavane zavrzlame....
Komentari