Zavrzlame

Objavljeno 08.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 2 dl mleka,
  • 1 dl vode,
  • pola kockice svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • pola kašičice soli,
  • 3 kašike ulja i
  • 500 g brašna.
  • Za premaz
  • 1,5 dl vode,
  • 1 kašičica suvog kvasca,
  • 1/2 kašičice šećera,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1 kašika ulja i
  • 100g pirinčanog brašna.

Opis

40'
30'
0
0
  • U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova, svaki deo razvući zaseći ga nožem, urolati i uviti. U sredinu možete staviti kolut kobasice. Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Zavrzlame posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom. Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.

Bonus saveti

Baš su ukusne i lepe, prolećne, obožavane zavrzlame....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam