Neobičan ali jako ukusan
1 tikvica srednje veličine | |
600g brašna, | |
2 kašičice soli, | |
1 kašičica šećera, | |
200 do 250 ml mlake vode, | |
42g svežeg kvasca | |
1. | . U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe.Za to vreme izrendati tikvicu . Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo sa dodatkom rendane tikvice. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |