Sastojci

1 kg brašna,
½ l vode
1 kockica kvasca 42g,
2 kašikice šećera,
2 kašikice soli,
ko ne voli slano dovoljna je 1 kašikica i
100ml ulja.
Majonez za premazivanje
i susam za posipanje.
1.U 500ml vode rastvoriti kvasac sa dodatkom malo šećera. U vanglu staviti brašno, šećer, so dodati vodu sa kvascem ( ili špricer sa kvascem) ulje, svi sastojci se dodaju odmah ne čeka se kvasac I testo da nadođe. Testo deliti na onoliko delova koliko kiflica želite I veličinu sami birate.Stavite papir za pečenje u pleh I ređati kiflice, između ostavljati razmak jer tokom pečenja narastu. Poređane ostaviti da stoje minimum 1 sat. Narasle premazati majonezom I pospite susamom. Ko ne voli prazne može ih filovati po ukusu. Rernu zagrejte na 200 stepeni I pecite 10 minuta, smanjite na 180 stepeni I još pecite oko 10 minuta. 250g margarina otopiti, pečene odmah prelijte toplim margarinom na svaku kiflu stavite po kašiku dve I ostavite da se ohlade. Ja sam kiflice redjala u okruglu tepsiju i napravila kao pogaču.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ukusne , mekane, ma divne….