Ukusne , mekane, ma divne….
1 kg brašna, | |
½ l vode | |
1 kockica kvasca 42g, | |
2 kašikice šećera, | |
2 kašikice soli, | |
ko ne voli slano dovoljna je 1 kašikica i | |
100ml ulja. | |
Majonez za premazivanje | |
i susam za posipanje. | |
1. | U 500ml vode rastvoriti kvasac sa dodatkom malo šećera. U vanglu staviti brašno, šećer, so dodati vodu sa kvascem ( ili špricer sa kvascem) ulje, svi sastojci se dodaju odmah ne čeka se kvasac I testo da nadođe. Testo deliti na onoliko delova koliko kiflica želite I veličinu sami birate.Stavite papir za pečenje u pleh I ređati kiflice, između ostavljati razmak jer tokom pečenja narastu. Poređane ostaviti da stoje minimum 1 sat. Narasle premazati majonezom I pospite susamom. Ko ne voli prazne može ih filovati po ukusu. Rernu zagrejte na 200 stepeni I pecite 10 minuta, smanjite na 180 stepeni I još pecite oko 10 minuta. 250g margarina otopiti, pečene odmah prelijte toplim margarinom na svaku kiflu stavite po kašiku dve I ostavite da se ohlade. Ja sam kiflice redjala u okruglu tepsiju i napravila kao pogaču. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |