Kiflice prstići, pogača prstići

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kg brašna,
  • ½ l vode
  • 1 kockica kvasca 42g,
  • 2 kašikice šećera,
  • 2 kašikice soli,
  • ko ne voli slano dovoljna je 1 kašikica i
  • 100ml ulja.
  • Majonez za premazivanje
  • i susam za posipanje.

Opis

80'
20'
0
0
  • U 500ml vode rastvoriti kvasac sa dodatkom malo šećera. U vanglu staviti brašno, šećer, so dodati vodu sa kvascem ( ili špricer sa kvascem) ulje, svi sastojci se dodaju odmah ne čeka se kvasac I testo da nadođe. Testo deliti na onoliko delova koliko kiflica želite I veličinu sami birate.Stavite papir za pečenje u pleh I ređati kiflice, između ostavljati razmak jer tokom pečenja narastu. Poređane ostaviti da stoje minimum 1 sat. Narasle premazati majonezom I pospite susamom. Ko ne voli prazne može ih filovati po ukusu. Rernu zagrejte na 200 stepeni I pecite 10 minuta, smanjite na 180 stepeni I još pecite oko 10 minuta. 250g margarina otopiti, pečene odmah prelijte toplim margarinom na svaku kiflu stavite po kašiku dve I ostavite da se ohlade. Ja sam kiflice redjala u okruglu tepsiju i napravila kao pogaču.

Bonus saveti

Ukusne , mekane, ma divne....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam