Kifla pogaca
Sastojci
- 600 gr brasna
- 20 gr kvasca
- 1 kasicica soli
- 1 kasicica secera
- 1.5 dl vode
- 1.5 dl mleka
- 1 jaje
- 1 dl ulja
- 100 gr margarina sobne temperature
- 1 zumance
- malo susama
- malo semenki lana
Opis

- 1.U casu staviti kvasac,secer,kasicicu brasna i mlake tecnosti i ostaviti 10 minuta da naraste 2.U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje,nadosli kvasaci statak tecnosti i ostaviti 1 sat da naraste 3.Naraslo testo podeliti na 5 loptica.Svaku lopticu razvaljati u krug,premazati margarinom i tako do kraja.Ostaviti 15 minuta da odstoji 4.Odstojalo testo razvaljati u veliki krug i njega premazati margarinom.Podeliti ih na 16 delova.Svaki deo uviti u kiflu i redjati u tepsiju fi 28 cm po obodu.Dve kifle iseci na pola i postaviti u sredinu secenom stranom.Ostaviti da naraste dok se rerna ugreje. 5.Namazati zumancetom,secene kifle ,posuti semenom lana a ostale susamomPeci 30 minuta na 200 stepeni
Komentari