Sastojci

600 gr brasna
20 gr kvasca
1 kasicica soli
1 kasicica secera
1.5 dl vode
1.5 dl mleka
1 jaje
1 dl ulja
100 gr margarina sobne temperature
1 zumance
malo susama
malo semenki lana
1.1.U casu staviti kvasac,secer,kasicicu brasna i mlake tecnosti i ostaviti 10 minuta da naraste 2.U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje,nadosli kvasaci statak tecnosti i ostaviti 1 sat da naraste 3.Naraslo testo podeliti na 5 loptica.Svaku lopticu razvaljati u krug,premazati margarinom i tako do kraja.Ostaviti 15 minuta da odstoji 4.Odstojalo testo razvaljati u veliki krug i njega premazati margarinom.Podeliti ih na 16 delova.Svaki deo uviti u kiflu i redjati u tepsiju fi 28 cm po obodu.Dve kifle iseci na pola i postaviti u sredinu secenom stranom.Ostaviti da naraste dok se rerna ugreje. 5.Namazati zumancetom,secene kifle ,posuti semenom lana a ostale susamomPeci 30 minuta na 200 stepeni
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.