Sastojci

1kg Danubius brašno tip 400
50g gustina
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Pola kocke kvasca
3 jajeta i 1 žumance za premazivanje
100ml jogurta
400ml mleka
1.Prvo zamesite 100g brašna sa 50g gustina i malo soli i malo hladne vode. Ostavite da testo odmori pola sata.
2.Zatim, zamesite testo za kolač. U razmućena jaja sipajte jogurt i 200ml mleka. U ostalih 200ml mlakog mleka razmutiti pola kocke kvasca i kašičicu šećera i kašičicu brašna. Kad nadođe sipati u prehodnu smesu, zatim 800g brašna i sve sjediniti. Ostaviti da naraste 30min.
3.Dok testo narasta, razmesiti testo za ukrase. Razvući oklagijom na debljimu od pola cm. Ukrase vaditi modlicama.
4.Kad testo narase, razmesiti ga i podeliti na pola. Jednu polovinu podeliti na jos pola. Zatim tu jednu četvrtinu rastanjiti za podlogu, a drugu četvrtinu razmesiti u lopticu i staviti u sredinu. Drugu polovinu podeliti na jedan veći i jedan manji deo. Oba dela podeliti na četvrtine. Ređati u krug redosledom veći-manji.
5.Premazati 1 žumancetom, pa ređati preko ukrase.
6.Peći na 180° 50min.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Pospite gustin ispod testa za ukrase kako bi se lakše vadili i kako se ne bi zalepili.