Sastojci

360 g brašna
250 ml voda
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice so
16 g alfa kvasca
1 kašika ulje
1.U odgovarajuću posudu uliti mlaku vodu,dodati izmrvljen alfa kvasac,šećer i izmeśati.Ostaviti da odstoji 15 minuta.Zatim dodati polovinu od ukupne količine brašna i mutiti mikserom(nastavkom za testo).Zatim dodati ostatak brašna,so i sve sjediniti mikserom(takođe koristiti nastavak za testo).Dodati ulje i rukom sjediniti sa testom.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti 20 minuta da odstoji.
2.Nadošlo testo podeliti na 4 dela,te na pobrašnjenoj radnoj površini premesiti svaki deo formirajući loptice(jufke).
3.Pleh obložiti pek-papirom i poređati loptice od testa.Posuti ih brašnom,prekriti providnom orianhajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
4.Prstima rastanjiti loptice od testa,posuti ih brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom,te ostaviti da odstoje još 15 minuta.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.
5.Gotove lepinje izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
6.Lepinje poslužiti.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Proleće,priroda,roštilj,lepinje-eto razloga zašto je ovo moj omiljeni prolećni recept.Lepinje su veoma mekane i ukusne,te Vam ih toplo preporučujem.