Sastojci

1 kockica kvasca,
0,33 l limenka Beli spricer Rubin,
1 kašičica soli,
100g margarina,
3 kašike šećera i
po potrebi brašno
(da se ne lepi za zidove posude ili ruke).
Za punjenje:
15 kajsija i
100g čokolade za ukrašavanje.
1.Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Ovim redom, izmrviti kvasac dodati šečer i Beli špricer Rubin, zatim posoliti dodati margarin i brašna toliko da se dobije srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmara. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu.Praviti kuglice, kuglice razvlačiti oklagijom, Na vrh staviti polutku kajsije posutu sa šećerom i urolati u kiflu. Tako redom dok se sve ne potroši. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kifle dok lepo ne porumene. Jos tople preliti otopljenom cokoladom.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Bile pijane ili ne preukusne su….