Popaj zavrzlame

Objavljeno 08.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • Za testo:
  • 500g brašna,
  • malo soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 20 g kvasca,
  • 2 jaja,
  • 200 ml mlakog mleka i
  • 100 ml ulja.
  • Za fil:
  • 300g spanaća,
  • 200g sitnog sira i
  • soli po ukusu.

Opis

50'
30'
0
0
  • Testo U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati. Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Fil: Spanać ili blitvu obariti sitno iseckati pa dodati malo soli i sitni sir. Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Polovinu površine premazati filom od spanaća i sira i preklopiti drugom polovinom i blago pritisnuti površinu da se testo i fil što bolje sastave. Pripremljeno testo iseći na tračice širine 2 cm i spiralno uviti sa oba kraja. Svaku od dobijenih spirala umotati u oblik puža. Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom. Dobijene pužiće odnosno zavrzlame slagati u pleh obložen papirom za pečenje, peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Bonus saveti

Prelepe su i sa blitom i sa spanaćem i sa mladim lukom.....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam