Sastojci

Potrebno je:
Za testo:
3 jajeta,
½ l mleka,
1 kašika masti ili putera,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.
Za fil:
200 g mlevenog maka,
½ l mleka i
5 kašika šećera
1.Priprema:
2.Umutiti belanca sa šećerom , pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću (puterom).
3.Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste.
4.Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu.
5.. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uviti u pletenicu..
6.Okruglu tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu, ko voli.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.