Sastojci

 ½ kocke kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice morske soli
3 kašike maslinovog ulja
200 ml mleko
400 g brašna
1 kašičica jabukovog sirćeta
1.Kvasac sa šećerom potopiti u toplo mleko da se otopi.
2.Dodati brašno, morsku so, maslinovo ulje i jabukovo sirće i mikserom, nastavci za testo, zamesiti testo. Ako se testo lepi, dodati još malo brašna sve dok testo ne počne da se odvaja od posude i formira se u loptu. Ako je pak testo suvo dodati još malo mleka.
3.Pokriti providnom folijom i ostaviti da se duplira. To može da bude nekih 30 do 50 minuta što zavisi od toplote prostorije u kojoj stoji testo.
4.Uskislo testo promešati mikserom i izručiti na radnu površinu posutu brašnom. Testo podeliti na 8 delova.
5.Provaljati testo rukama i formirati 8 loptica. Složiti ih u obliku cveta, sa malim razmakom, u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Svaku lepinjicu zaseći makazama u nakrst.
6.Ostaviti testo da se odmara dok rernu zagrejete na 200 C stepeni.
7.Cvet namazati vodom, posuti susamom i staviti da se peče.
8.Posle nekih 15 minuta otprilike, kada testo porumeni izvaditi ga iz rerne. Poprskati hladnom vodom i pokriti. Osrtaviti da se prohladi.
9.Cvet izvaditi iz tepsije, odvojiti od papira i ostaviti da se skroz ohladi.
10.Razdvojiti cvet na loptice i poslužiti uz glavni obrok ili nafilovati ih kao sendvič.
11.Prijatno!
12.
13.
14.
15.