Štrudla sa sirom i kobasicama

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 500 g brašna,
  • 250 ml mleka,
  • 50 g margarina,
  • 1 jaje,
  • 1/2 kašičice soli i
  • 1 kockica kvasca.
  • Fil:
  • 2 kašike kečapa
  • ili mlevenog paradajza,
  • 3 kobasice,
  • 1 kašika suvog začina,
  • biber i
  • 200g sitnog sira.
  • 1žumance za premazivanje.

Opis

60'
45'
0
0
  • U 1/4 litra mleka staviti da nadođe kvasac uz dodatak malo šećera. U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati istopljen margarin i nadošao kvasac. Sve to dobro umesiti i podeliti testo na dva dela, rastanjiti i filovati. Svaki deo testa razvući oklagijom premazati kečapom, rasporediti kobasice posuti sirom i filovati pa zatim urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati sa žumancetom. Ostaviti da štrudla lepo naraste, i peći u zagrejanoj rerni na 2 00 stepeni oko 40 do 45 minuta, zavisno od šporeta.

Bonus saveti

Neobična štrudla, ali jako ukusna

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam