500 g brašna , | |
1 kasičica soli , | |
1 kasika masti, | |
pola koclice kvasca i | |
mlaka voda . | |
Za fil je potrebno: | |
6oo g rendanih tikvica, | |
200g sira, | |
1 jaje i | |
so. | |
1. | U pola kilograma brašna doda se kasičica soli ,malo masti 1 kašika i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom.Oblikujete testo u tri kugle malo razvučete oklagijom premažete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara.Za to vreme pripremiti fil. Izmešajte rendane tikvice, sitni sir malo posolite i dodajte jedno jaje. U podmazanu tepsiju stavite prvu koru malo razvučenu pa pospite filom, zatim drugu koru pa pospite filom, završite trećom korom. Od gore narendajte sir pospite susamom i lanenim semenom. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |