Sastojci

500 g brašna,
100 g šećera,
1 jaje,
1 kockica kvasca,
250 ml mleka,
100 g margarina i
malo soli.
Za fil:
3 pudinga od vanile,
pola litre mleka,
200g šećera,
100g suvog grožđa i
200g malina.
1.U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe. Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da naraste. Za to vreme skuvati puding u pola litre mleka sa 200g šećera. Testo staviti na radnu površinu rastanjiti ga oklagijom, preko testa ravnomerno rasporediti puding.Preko pudinga rasporediti suvo grožđe i maline.Testo urolati, okruglu šerpu obložiti papirom za pečenje. Premazati sa jednim žumancetom i posuti makom u zrnu. Ostaviti olač da raste još oko pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite oko 45 minuta
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ukusan, lep ,dekorativan…..