Šta reći morate napraviti i probati, limun šećer u prahu je čaroban….
700g brašna, | |
400g pirea od bundeve, | |
200 ml mlakog mleka, | |
42g Alfa kvasca, | |
2 kašičice soli, | |
1 kašičica šećera i | |
100g margarina. | |
Za čokoladne kiflice je potrebno | |
100g čokolade i | |
limun šećer u prahu za posipanje. | |
1. | Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu. Podmazati tepsiju ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo markarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice. Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice. Za ove kiflice Vam je potrebno još 100g čokolade i limun šećer u prahu za posipanje. Postupak je isti razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati. Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći. Gotove kiflice posuti LIMUN ŠEĆEROM U PRAHU, PRELEP JE. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |