Sastojci

Za testo: 800gr brašna
3 jaja
2 šoljice ulja
Kašičica ravna soli
Pola kašičice šećera
200ml mleka
1 kockica svežeg Vrenje kvasca
Za fil: 400gr sira
1 kašika ulja
1 belance
Za premaz: 1 žumace
1 kašika ulja
malo margarina

Instrukcije

1.U 200ml mlakog mleka I šećer izmrvite Vrenje kvasac I ostavite da nadođe na sobnoj temperature
2.U 500gr brašna, u udubljenje u sredini stavite jaja, so I ulje
3.Kad kvasac nadođe ubacite I kvasac sa mlekom u masu sa brašnom
4.Izmešajte sve dobro varjačom
5.Mesite dalje dok ne napravite homogenu masu
6.Ostavite da odstoji 1 sat i za to vreme nekoliko puta promešajte varjačom
7.Testo nakon toga rukom izmesite sa preostalih 300gr brašna
8.Razvijte oklagijom testo debljine 1cm
9.Vadite okruglom modlom krugove i filujte (fil: izmrvljeni sir, 1 kašika ulja i 1 umućeno belance)
10.Savijte na pola i viljuškom zatvorite školjkice
11.Žumance izmešajte viljuškom I dodajte 1 kašiku ulja, premažite školjkice ovim premazom pomoću četkice
12.Pospite školjkice susamom, na svaku stavite mrvicu margarina i pecite na 230˚C dok ne porumene