Za testo: 800gr brašna | |
3 jaja | |
2 šoljice ulja | |
Kašičica ravna soli | |
Pola kašičice šećera | |
200ml mleka | |
1 kockica svežeg Vrenje kvasca | |
Za fil: 400gr sira | |
1 kašika ulja | |
1 belance | |
Za premaz: 1 žumace | |
1 kašika ulja | |
malo margarina |
1. | U 200ml mlakog mleka I šećer izmrvite Vrenje kvasac I ostavite da nadođe na sobnoj temperature |
2. | U 500gr brašna, u udubljenje u sredini stavite jaja, so I ulje |
3. | Kad kvasac nadođe ubacite I kvasac sa mlekom u masu sa brašnom |
4. | Izmešajte sve dobro varjačom |
5. | Mesite dalje dok ne napravite homogenu masu |
6. | Ostavite da odstoji 1 sat i za to vreme nekoliko puta promešajte varjačom |
7. | Testo nakon toga rukom izmesite sa preostalih 300gr brašna |
8. | Razvijte oklagijom testo debljine 1cm |
9. | Vadite okruglom modlom krugove i filujte (fil: izmrvljeni sir, 1 kašika ulja i 1 umućeno belance) |
10. | Savijte na pola i viljuškom zatvorite školjkice |
11. | Žumance izmešajte viljuškom I dodajte 1 kašiku ulja, premažite školjkice ovim premazom pomoću četkice |
12. | Pospite školjkice susamom, na svaku stavite mrvicu margarina i pecite na 230˚C dok ne porumene |