Ukrase za testo možete napraviti ovako: 55 gr brašna 1 kašika gustina 1 kašičica soli 40 ml vode. Sve pomešati, zamesiti i praviti oblike po želji. Srećno!!!
1 kg brašna (tip 400) | |
1 kockica svežeg kvasca | |
3 žumanceta (za testo) + 1 žumance za premazivanje | |
3 kašike šećera | |
1/2 l mleka | |
1/2 paklice butera | |
malo soli (pola kašičice) | |
+ malo osvećene Vodice | |
1. | Odvojiti jedan deo mleka i zagrejati ga da bude blago toplo i u njega dodati kvasac i malo šećera, da testo kisne. |
2. | Dok testo kisne, u brašno koje je stajalo na sobnoj temperaturi dodati preostalo mleko, žumanca,šećer i so i izmešati i na kraju dodati istopljeni buter kako bi se zamesilo glatko testo. Testo je dobro umešeno kada počne da se odvaja i kada iskaču klobuci/ mehuri na testu. |
3. | Testo prebaciti u posudu za pečenje ostaviti najmanje pola sata da odstoji na toplom mestu, premazati umućenim žumancetom razblaženim sa malo mleka ili vode i dodati ukrase. |
4. | Peći u zagrejanoj rerni na 200 C bez ventilatora dok ne porumeni. Vreme pečenja zavisi i od jačine rerne. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |