Bila pijana ili ne jako je ukusna!
1 kockica kvasca, | |
0,5 l limenka Beli spricer Rubin, | |
1 kašičica soli, | |
1 kašikica šećera i | |
po potrebi brašno | |
(da se ne lepi za zidove posude ili ruke). | |
Ja sam potrošila oko 1kg brašna. | |
1. | Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Ovim redom, izmrviti kvasac dodati šečer i Beli špricer Rubin, zatim posoliti dodati brašna toliko da se dobije srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmara. Pemesiti podmazati tepsiju, posuti brašnom i ostaviti još malo da raste.Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |