Uskrsnja venac pogaca

Objavljeno 23.04.2022. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 2.5 dl mleka
  • 1/2 kocke kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 2 jaja+1 za premazivanje
  • 3 kasike ulja
  • 2 kasike kisele pavlake
  • 1 kasicica soli
  • 650 gr brasna
  • 100 gr margarina
  • po zelji susam
  • po zelji lan.

Opis

90'
20'
0
0
  • U mleko toplo staviti secer i 1 kasicisu brasna i kvasac i ostaviti 10 minuta.
  • U vanglu staviti brasno,so ,ulje ,jaja,pavlaku i nodosli kvasac i zamesiti glatko testo i ostaviti da raste 30 minuta.
  • Nadoslo testo premestiti i podeliti na 2 male loptice i ostatak testa na 14 loptica.
  • Pet loptica razvaljati velicinu manjeg tanjira i svaku premazati omeksalim margarinom i sloziti jednu preko druge. Staviti na papir za pecenje velicine tepsije i testo na sredini raseci na 8 linija ali do kraja i ivice podici i podvuci ispod testa.
  • Osam loptica razvaljati kao mali tanjir i praviti reckave kifle.Gornji deo se isecka od pola ne do kraja a nesecen deo sa manje margarina,uvije u kiflu i stavlja se po obodu tepsije na siljkove.
  • Dve male loptice se razvaljaju kao mali tanjir,stavljaju jedna preko druge i seku na osam kifli.Trouglovi se stavljaju sirom stranom u sredini i saviju na pola kao loptica a ivica izmedju kifli.
  • Umutiti zumance,premazati ukljuciti rernu na 180 stepeni i peci 20 minuta. Seme lana i susama posuti po zelji.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam