Sastojci

- 1 kocka kvasca
- 500 g brašna
- 300 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 komada jaja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- ulje za prženje
- prah šećer
1.U dublju posudu izmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašno, pola količine mlakog mleka. Promešati i ostaviti da kvasac nadodje.
2.Dodati umućena jaja, ostatak mleka i brašna i jabukovo sirće.
3.Mikserom, nastavci za testo umutiti testo. Treba da bude žitko, gušće nego za palačinke.
4.Ostaviti testo na toplom da se udupla.
5.U dubljoj šerpici zagrejati ulje za prženje, samo pazite da vam ulje ne pregori. Ja mešam maslinovo i suncokretovo ulje i uključenu ringlu na 7, ide do 9.
6.Testo nemojte da mešate samo kašikom, koju umačite u vruće ulje, vadite testo i stavljajte u zagrejano ulje da se prži. Veličinu uštipaka odredite sami.
7.Kada porumene sa jedne strane okrenite ih da porumene i sa druge strane.
8.Uštipke vadite u činiju u koju ste stavili salvete da pokupe višak ulja.
9.Tople uštipke pospite prah šećerom i poslužite.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Kada se testo udupla nemojte da testo mešate da ne bi palo, već odmah vadite kašikom i pržite.