Kada se testo udupla nemojte da testo mešate da ne bi palo, već odmah vadite kašikom i pržite.
- 1 kocka kvasca | |
- 500 g brašna | |
- 300 ml mleka | |
- 1 kašičica soli | |
- 1 kašičica šećera | |
- 2 komada jaja | |
- 1 kašika jabukovog sirćeta | |
- ulje za prženje | |
- prah šećer | |
1. | U dublju posudu izmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašno, pola količine mlakog mleka. Promešati i ostaviti da kvasac nadodje. |
2. | Dodati umućena jaja, ostatak mleka i brašna i jabukovo sirće. |
3. | Mikserom, nastavci za testo umutiti testo. Treba da bude žitko, gušće nego za palačinke. |
4. | Ostaviti testo na toplom da se udupla. |
5. | U dubljoj šerpici zagrejati ulje za prženje, samo pazite da vam ulje ne pregori. Ja mešam maslinovo i suncokretovo ulje i uključenu ringlu na 7, ide do 9. |
6. | Testo nemojte da mešate samo kašikom, koju umačite u vruće ulje, vadite testo i stavljajte u zagrejano ulje da se prži. Veličinu uštipaka odredite sami. |
7. | Kada porumene sa jedne strane okrenite ih da porumene i sa druge strane. |
8. | Uštipke vadite u činiju u koju ste stavili salvete da pokupe višak ulja. |
9. | Tople uštipke pospite prah šećerom i poslužite. |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |