Zemičke hleba

Objavljeno 05.06.2015. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 500ml vode
  • ½ kockice Vrenje kvasca
  • 3 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • Oko 1kg brašna

Opis

60'
60'
0
5
  • Ostaviti kvasac da nadođe u mleku
  • Kad nadođe, ubaciti ostale sastojke i brašna dodati toliko da se testo odvaja od prstiju. Ostaviti u vangli na sobnoj temperature oko 30min, da testo naraste
  • Naraslo testo izručiti lagano na radnu površinu posutu brašnom
  • Napraviti veknu i iseći je na 7 delova, tj zemički
  • Zemičke premazati mašću i ređati u podmazan pleh u obliku cveta
  • Posuti zemičke lanom ili susamom
  • Staviti u rernu i uključiti na 50C
  • Kada naraste uključiti rernu na 200C i peći dok ne porumeni
  • Cvet izdeliti na pojedinačne zemičke i poslužiti
  • Ako hoćete da obogatite hleb, dodati u testo ili 50gr susama ili 50gr lana

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam