Lisnati puž
Sastojci
- 1 jaje
- 1 belance
- 1/2 kocke Alfa kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 900 g brašna
- Za premazivanje :
- 200 g sal a- možete koristiti margarin ili maslac
- 200 g sira
- 1 žumance
- 1 kašika jogurta
- 30 g susam
Opis
- U odgovarajuću posudu izmrviti kvasac dodati mlako mleko, vodu,šećer i nekoliko kašika brašna.Varjačom izmešati smesu i pustiti 5 minuda da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaja, jogurt, so, i sipati nadošli kvasac i sa brašnom, koje dodajete postepeno, zamesiti glatko testo.
- Pokriti ga krpom i ostavite 20 minuta da krene. Nadošlo testo premesiti i oklagijom razvijte krug debljine oko 5 mm. Premazati salom ceo krug i izmrviti sir. Ako je sir za mazanje, premazati testo. Točkićem za testo preseći trake na oko3-4 cm.
- Prvu traku uviti kao rolat i nju stavite u sredini tepsije gde će se peći. Ostale trake ređajte oko tog prvog kruga s tim da gde se završava prethodna traka tu počinje sledeća.
- Sve trake tako poređane daju veliki krug. Žumance umutiti sa jogurtom i premazati puža. Posuti ga susamom, ostaviti dok se zagreje rerna i peći na 200 C dok ne porumeni!
Komentari