Masna štrudla
Sastojci
- 20 g kvasca,
- 1 kašika šećera
- 1dl vode
- 2 dl mleka
- 1 jaje
- 5 kašika ulja
- malo soli,
- pola kilograma brašna.
- Fil: 100 g masti,
- 200 g suvog grožđa
- 200 g oraha
- 1 vanilin šećer
- 100g kristal šećera.
Opis
- Priprema: u dubljem sudu izmrviti kvasac pa preliti mlakom vodom dodat secer i malo brasna i ostaviti na toplom da nadodje.U vanglicu sipati polovinu brasna dodati mleko, ulje, jaje, malo soli l nadosli kvasac.Postepeno dodavati preostalo brasno. Ostaviti da naraste.
- Oblikovati dve jufke i razvuci ih oklagijom. Prvu premazati sa 50 g masti, posuti kristal secerom i rasporediti suvo grozdje, preko staviti drugu razvucenu jufku premazati sa mascu posuti secerom, vanilin secerom i sa 200 g mlevenih oraha.Urolati, tepsiju obloziti pek papirom i staviti štrudlu, ostaviti da odstoji oko pola sata.
- Šporet zagrejati na 200 stepeni, i peći strudlu dok lepo ne porumeni.
Bonus saveti
Ovo je božanstvena štrudla, niko je ne pravi tako dobro kao moja mama a uživa cela porodica, i miris i ukus i ljubav
Komentari