Zašto je piknik uvek dobra ideja?

Objavljeno 21.05.2018. od Mesimo zajedno

Prvi maj je prošao, ali vam preporučujemo da sačuvate nešto od prvomajskog duha i iskoristite lepo vreme da uživate u obroku napolju.

Za piknik nije potreban određeni datum, potrebno vam je samo odgovarajuće, dovoljno toplo vreme, volja i priroda u kojoj ćete uživati. Pored toga, uživaćete i u hrani koju ste pripremili. Ključna reč koju možete vezati za piknik prevashodno i jeste uživanje.

Prvobitno je sam termin piknik bio korišćen da označi grupu ljudi koji su na obrok koji bi jeli u restoranu doneli svoje vino, da bi kasnije počeo da podrazumeva obrok za koji je svaki od učesnika doneo nešto od hrane. Vremenom, reč „piknikovanje“ je ušla u upotrebu i počela da označava odabir konkretnog mesta u prirodi za obedovanje.

U pikniku možete uživati sa porodicom i tada, vrlo često, obrok na otvorenom uključuje i igranje sa najmlađima i potpuno uživanje u prirodnim lepotama. Ako u jurnjavi sa decom, za loptom ili frizbijem, ne budete ispunjeni energijom, niste osetili sve čari porodičnog piknika. U svakom momentu se možete ponovo nagraditi hranom ili pićem i nastaviti da se opuštate na svom ćebetu, u hladu ili suncu, kako god da u datom trenutku želite.

Mi vam preporučujemo da decu iznenadite ukusnim mašnicama sa slaninom.

Ako želite da im privučete pažnju i oblikom hrane, možete se odlučiti i za zanimljive kornjačice.

Za one koji više vole da se osame sa voljenom osobom, piknik je opet idealno rešenje. Zajedno možete stvoriti romantičnu atmosferu u kojoj ćete uživati. Možete i iznenaditi svog partnera/partnerku ili osobu koju pokušavate da fascinirate tako što ćete pripremiti svoj specijalitet i odabrati pravo mesto za izlet. Možete pokušati i da od celog događaja napravite iznenađenje. Dogovorite „dejt“, a onda krenite na put u prirodu.

Tokom piknika se ipak morate čuvati krpelja i prejakog sunca. Postarajte se da zaštite sebe i svoje društvo.

Konačno, ne zaboravite da zaštitite i prirodu koja vam je obezbedila prostor za opuštanje i radost tih nekoliko sati. Pokupite i bacite sve đubre koje ste napravili. To je jedini način da sačuvate lepotu kojoj ćete kasnije moći da se vratite.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam