Za ovu pitu sam koristila okruglu teflonsku tepsiju do 30 sm veličine.
za testo: | |
- 500 +50 g brašna za kiselo testo | |
- pola kocke kvasca | |
- 1 kašičica soli | |
- 2 kašičice šećera | |
- 250 ml toplog mleka | |
- 2 kašike maslinovog ulja | |
za I fil: | |
- 400 g sira ( po vašoj želji) | |
- 1 komad jaja | |
- 1 pakovanje zelja | |
- po ukusu so | |
- 1 kašika maslinovog ulja | |
za II fila: | |
- 400 g šitaki pečurke |
1. | U odgovarajuću posudu stavite sve sastojke za testo i zamesite teso ručno ili mikserom, nastavci za testo, da dobijete testo koje se ne lepi i odvaja od posude. Pokrite i ostavite na toplom da se testo udupla, oko 40 minuta. |
2. | Nadošlo testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i malo ga promesite. Podelite testo na 4 dela. Svaki deo razvucite u koru veličine pleha u kojem će te peći pitu. |
3. | Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite prvu koru na koju nanesite pola fila od sira, koji ste napravili tako što ste pomešali sir, jaje, so, maslinovo ulje i blanširano zelje isečeno na tračice. |
4. | Sada nanesite drugu koru kreko koje nanesite sav fil od pečurki,koje ste prethodno iseckali i sa začinima prodinstali da omekšaju, dodali kečap i ohladili. |
5. | Nanesite i treću koru i preko nje drugi deo fila od sira. |
6. | Stavite četvrtu koru, premažite je mlekom i pospite sa malo susama. |
7. | Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni oko 50 minuta. |
8. | Pečenu pitu izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi. |
9. | Secite na parčiće po želji i poslužite. Prijatno! |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |