Sjenička pita sa spanaćem i sirom
Opis
Potrebno:
1 kg brašna
1 Vrenje kvasac
3 jaja
1/2 l mleka
3 manje kafene šoljice ulja
2 supene kašike šećera
1 supena kašika soli
160 g margarina
400 g tvrdog starog sira
1/2 kg spanaća
Priprema testa:
Od ½ l mleka oduzeti malo i razmutiti kvasac sa šećerom i solju. Kada kvasac nadođe sipati u brašno, dodati jedno jaje i 3 manje kafene šoljice ulja.
Zamesiti meko testo i podeliti ga na četiri dela. Od svakog dela razviti koru 40/25 cm. Namazati filom i urolati. Iseći uvijeni rolat na manje rolatiće i ređati u pleh koji je premazan margarinom. Na kraju sve rolatiće premazati žumancetom i posipati susamom. Peći na 200 C dok lepo ne porumeni. Nakon pečenja dok je još vruće preliti kašikom mleka po 5-6 rolatića.
Priprema fila:
Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina i s kašičicom soli, a zatim dodati narendani sir i spanać. Spanać je potrebno prvo malo prokuvati i ocediti pre stavljanja u fil.
Po receptu: Sandre Lovic
Komentari