Hleb sa surutkom
Sastojci
- 200g. projenog brašna
- 400 gr. belog brašna
- 200g.ječmenog brašna
- po jednu kašiku semenki bundeve i suncokreta
- kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika maslinovog ulja
- 700ml. surutke
Opis
- U vanglicu za mešenje sipati 400g. belog brašna prethodno prosejano sa kesicom praška za pecivo. Dodati 200g. projenog brašna, 200g. ječmenog brašna i kašičicu soli i po jednu kašiku semenki bundeve i suncokreta .. Na kraju sipati jednu kašiku maslinovog ulja i oko 700ml. surutke koja treba da bude mlaka. Dobro izradite testo sve dok ne prestane da se lepi za radnu površinu. Urađeno testo ostaviti da se odmori oko 15 min. podmazati tepsiju za pečenje, i posipati je brašnom a testo razvući oklagijom debljine oko2 sm. Pre pečenja testo izbosti viljuškom da se ne odvaji kora. Peći u zagrejanoj rerni 30min na 200stepeni
Bonus saveti
Moje iskustvo da li je testo dobro urađeno je kada nožem presečeš testo I pojave se po njemu šupljine to je meni znak da je testo dobro umešeno. tj natirano kako je govorila moja baba.
Komentari