Pletenica sa pavlakom i kobasicom
Sastojci
- Oko 400 grama brašna
- 125 grama margarina ili maslaca
- 1,5 dcl. mlake vode
- kašičica šećera
- ½ kockice kvasca
- 1 kašičica soli
- 2 kašike kisele pavlake
- 100-150 grama kobasice
- Jaje za premazivanje i
- Susam i kim za posipanje
Opis
- U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči.
- Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo premažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji.
- Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
Bonus saveti
Odlicno testo za dorucak ili veceru.
Komentari