Šta spremiti deci za užinu?

Došao je septembar, a sa njim i nova školska godina. Deca provode veliki deo dana u školi i, nakon početne radosti što ponovo vide svoje drugare, brzo postaju izmoreni i žude za novim raspustom. Vaš zadatak je da im obezbedite odgovarajuću užinu koja će im dati dovoljno energije da izdrže ubrzani tempo nastave i provedu veliki deo dana u školi. Izazov je još veći ako kod kuće imate prvake.

Preporučujemo vam da iskoristite neke od recepata koji slede i uveselite svoje najmilije, a da se pritom osigurate da jedu hranu koju ste vi sami spremili kod kuće. Pritom, na ovaj način možete voditi računa o tome da se obroci ne ponavljaju, već da se deca hrane raznovrsno i svakog dana probaju nešto novo.

Pripremite hleb sa semenkama i različitim vrstama brašna, koji je, pored toga što je ukusan i izrazito zdrav. Upotrebite ga da napravite klincima najukusnije sendviče koje će voleti.

Za mini sendviče možete koristiti i super ukusnu pogaču, kod koje svaki kružić može predstavljati osnovu za jedan sendvič.

Kao jednu od užina možete pripremiti i mašnice sa slaninom u kojima će vaši mališani sigurno uživati. Možete im spakovati i više komada peciva, tako da mogu da podele užinu sa najboljim drugom ili drugaricom.

Neki dan u nedelji možete dopustiti deci da za užinu ponesu i nešto slatko. Razmislite o laganim, brzim i ukusnim štanglicama sa kokosom.

Još jedno rešenje za koje se možete opredeliti jesu kroasan kiflice. Razmislite o tome čime ćete ih puniti. Kao punjenje mogu poslužiti viršle, kobasica, slanina ili sir. Izbor je vaš, budite kreativni i igrajte se. Kada ponudite deci različite opcije, brzo ćete saznati i koju oni najviše vole.

Ako vaši klinci vole čvarke, odlična preporuka za vas su pogačice sa čvarcima, čiji ukus će svakako zapamtiti.

Isprobajte sve recepte i obogatite deci svakodnevnu užinu. Biće vam zahvalni i verovatno će brzo insistirati da češće pravite baš njihove favorite.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam