Kako da navedete klince da zavole voće i povrće?

Objavljeno 12.09.2019. od Mesimo zajedno

Trendovi u ishrani i pripremanju hrane koji su aktuelni u ovoj godini verovatno će vremenom početi da se menjaju. Ipak, verujemo da će se neki stavovi koji su univerzalni u kulinarstvu već dugi niz godina očuvati u našim kuhinjama i u budućnosti. Jedan od njih vezuje se za redovnu upotrebu voća i povrća u svakodnevnoj ishrani, čije benefite svi vrlo dobro poznajemo.

Svedoci smo činjenice da deca i mladi često nisu veliki ljubitelji raznovrsnog voća i povrća, što će početi da se menja tek onda kada uvide njihovu vrednost, nezamenljivost i doprinos zdravlju.

Svi znamo da oni ukusi koje prihvatimo od malih nogu ostaju omiljeni tokom čitavog života. Zato je važno da od samog početka mame, tate, bake i ostali glavni kuvari u kući razviju ljubav mališana prema voću i povrću.

Na primer, najmlađi će verovatno zavoleti tikvice uz pitu sa tikvicama ili hleb sa tikvicama i cveklom, dok će ih zeleno srculence, pogača sa krompirom, šargarepom i prazilukom, sigurno oduševiti. Ukoliko biste voleli da vaša deca imaju još neki zeleniš u ishrani, probajte sa spiralama sa spanaćem i veknom sa blitvom. Egzotične a zdrave ukuse možete isprobati sa domaćicinom ređanom pitom, čiji se fil sastoji od krompira, čičoke – slatkog krompira i vrganja.

Mališani bi radije probali recepte s voćem nego sa povrćem, jednostavno zbog toga što su to uglavnom primamljive poslastice. Provereni recept je svakako lenja pita s jabukama, koja se prema vašem ukusu može poslužiti i sa sladoledom od vanile. Nešto neobičniji recept je puž sa kruškama, za one koji su ljubitelji ovog voća. Pored uobičajenih knedli sa šljivama ili kajsijama, možete probati i naše recepte: cvetiće sa šljivama i kolač s kajsijama.

Uz pomoć ovih recepata moći ćete da objedinite lepe ukuse i zdrave sastojke, neophodne u svakodnevnoj ishrani vaše porodice.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam